

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ԼՈՌՈՒ ՄԱՐԶՊԵՏ

4 դեկտեմբերի 2024թ. թիվ 1006-Ա

ՀԱՑԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՑԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՑԱՆ 2024 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՑԵՄԲԵՐԻ 15-Ի ԹԻՎ 1800-Ն ՈՐՈՇՄԱՄԲ ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՋՄԱԿԵՐՊՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎ ՍՏԵՂԾԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2024 թվականի նոյեմբերի 15-ի ««Հայաստանի Հանրապետության 2024 թվականի պետական բյուջեի մասին» օրենքում վերաբաշխում և փոփոխություններ, Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2023 թվականի դեկտեմբերի 28-ի N 2323-Ն որոշման մեջ փոփոխություններ և լրացումներ կատարելու ու հակահեղեղային անհետաձգելի միջոցառումներ իրականացնելու մասին» թիվ 1800-Ն որոշման 4-րդ կետի կատարումն ապահովելու նպատակով՝

Որոշում եմ

- 1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2024 թվականի նոյեմբերի 15-ի թիվ 1800-Ն որոշմամբ հաստատված միջոցառումների կազմակերպման նպատակով ստեղծել հանձնաժողով՝ համաձայն հավելվածի։
- 2. Հանձնաժողովին՝ հետևողականություն դրսևորել Դեբեդ, Փամբակ, Ձորագետ, Տաշիր գետերի հուների մաքրման ընթացքում դուրս բերված քարերը և ծառերը Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված կարգով, Հայաստանի Հանրապետության բնապահպանության և ընդերքի տեսչական մարմնի կողմից հաշվառված ծավալներին համապատասխան հետագայում Տաշիր, Ստեփանավան, Փամբակ, Թումանյան և Ալավերդի համայնքների կողմից տիրապետելու և օգտագործելու նկատմամբ։
- 3. Տաշիր, Ստեփանավան, Փամբակ, Թումանյան և Ալավերդի համայնքների ղեկավարներին՝ հետագայում լիարժեք տնօրինելու, տիրապետելու և օգտագործելու նպատակով հատկացնել համապատասխան տարածքներ Դեբեդ, Փամբակ, Ձորագետ, Տաշիր գետերի հուների մաքրման ընթացքում դուրս բերված քարերի, ծառերի, կտրտված և արմատահանված թփուտների և շինարարական աղբի կուտակման համար։
- 4. Հանձնաժողովի նախագահին՝ Դեբեդ, Փամբակ, Ձորագետ, Տաշիր գետերի խնդրահարույց հատվածների մաքրման և հակահեղեղային միջոցառումների ուղղությամբ իրականացված աշխատանքների վերաբերյալ 10-

օրյա պարբերականությամբ տեղեկատվություն ներկայացնել ինձ և արդյունքների ամփոփումից հետո 5-օրյա ժամկետում Հայաստանի Հանրապետության տարածքային կառավարման և ենթակառուցվածքների նախարարին ներկայացնել մանրամասն հաշվետվություն՝ կատարված աշխատանքների վերաբերյալ։



ՀՀ ԼՈՌՈՒ ՄԱՐՋՊԵՏ Signed by: GHAZARYAN ARAM 2003720081 Ա.ՂԱԶԱՐՅԱՆ 2024թ. դեկտեմբերի 4 ք.Վանաձոր

Հավելված. ՀՀ Լոռու մարզպետի 2024թ. դեկտեմբերի 4-ի թիվ 1006-Ա որոշման

ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2024 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 15-Ի ԹԻՎ 1800-Ն ՈՐՈՇՄԱՄԲ ՀԱՍՏԱՏՎԱԾ ՄԻՋՈՅԱՌՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՀԱՆՁՆԱԺՈՂՈՎԻ ԿԱԶՄ

Գոռ Ասրյան	- հանձնաժողովի նախագահ, ՀՀ Լոռու մարզպետի տեղակալ
Միեր Խեչումյան	- հանձնաժողովի նախագահի տեղակալ, ՀՀ Լոռու մարզպետի աշխատակազմի տարածքային կառավարման և տեղական
	ինքնակառավարմնան հարցերի վարչության պետ
Արտակ Դեմիրչյան	- հանձնաժողովի քարտուղար, ՀՀ Լոռու մարզպետի

աշխատակազմի գյուղատնտեսության և շրջակա միջավայրի պահպանության վարչության գլխավոր մասնագետ

Հանձնաժողովի անդամներ.

Լևոն Միքայելյան

Արմեն Գրիգորյան

Վարդգես Եգանյան

Դավիթ Սարգսյան

Արմեն Բարսեղյան

Արսեն Ղարիբյան

Արամ Եդիգարյան Սերյոժա Մկրտչյան

Արմեն Հարությունյան

Ռուբեն Մարգարյան	- ՀՀ Լոռու մարզպետի աշխատակազմի քաղաքաշինության,
	hողաշինության և ենթակառուցվածքների կառավարման
	վարչության պետ
151 1 0	

Մերի Դալլաքյան	- ՀՀ Լոռու մարզպետի աշխատակազմի ֆինանսական
	վարչության պետ

Սիմոն Ղափլանյան	- ՀՀ տարածքային կառավարման և ենթակառուցվածքների
	նախարարության «Մելիորացիա» ՓԲԸ-ի
	կոլեկտորադրենաժային ցանցերի շահագործման բաժնի
	տոպոգրաֆ

տարածքային կառավարման բաժնի պետ

	սուպոգրաֆ
-	ՀՀ շրջակա միջավայրի նախարարության ջրային ռեսուրսների
	կառավարման վարչության Հյուսիսային ջրավազանային

- ՀՀ շրջակա միջավայրի նախարարության բնության հատուկ
պահպանվող տարածքների և կենսաբազմազանության
քաղաքականության վարչության գլխավոր մասնագետ

	partapagaanijojaa gajiznijojaa gijaagiiji aaaaagaa
-	· ՀՀ շրջակա միջավայրի նախարարության
	«Հիդրոօդերևութաբանության և մոնիթորինգի կենտրոն»
	պետական ոչ առևտրային կազմակերպության հիդրոլոգիայի
	ծառայության Դեբեդի գետավազանի հիդրոլոգիական կայանի
	шы

- «∠wj	անտառ» պետական ոչ առևտրային կազմակերպության
«Թու	մանյանի անտառտնտեսություն» մասնաճյուղի ղեկավարի
ժամւ	սնակավոր պաշտոնակատար

- ՀՀ ներքին գործերի նախարարության Թումանյանի ՀՓՋ	
hրամանատար, փ/ծ փոխգնդապետ	

- ՀՀ բնապահպանության և ընդերքի տեսչական մարմնի Լոռու
տարածքային բաժնի գլխավոր պետական տեսուչ
- ՀՀ Լոռու մարզի «Լոռի» ՋՕԸ-ի գործադիր տնօրեն

- «Հարավ-Կովկասյան երկաթուղի» ՓԲԸ գլխավոր ինժեներ
- Վանաձորի գծային կայարանային միավորման պետ, «Հարավ-
Կովկասյան երկաթուղի» ՓԲԸ «Վանաձոր» հենակետային
կայարանի պետ

Արման Սաղաթելյան - «Հարավ-Կովկասյան երկաթուղի» ՓԲԸ Վանաձորի ուղեմասի պետ

Էդգար Արշակյան - ՀՀ Լոռու մարզի Տաշիր համայնքի ղեկավար Արմեն Գրիգորյան - ՀՀ Լոռու մարզի Ստեփանավան համայնքի ղեկավար Սուրեն Կոստանդյան - ՀՀ Լոռու մարզի Փամբակ համայնքի ղեկավար Սուրեն Թումանյան - ՀՀ Լոռու մարզի Թումանյան համայնքի ղեկավար Դավիթ Ղումաշյան - ՀՀ Լոռու մարզի Ալավերդի համայնքի ղեկավար

ՀՀ ԼՈՌՈՒ ՄԱՐՋՊԵՏԻ ԱՇԽԱՏԱԿԱԶՄԻ ԳԼԽԱՎՈՐ ՔԱՐՏՈՒՂԱՐ

Recoverable Signature

ԿԱՄՈ ԱՇՐԱՖՅԱՆ

Signed by: ASHRAFYAN KAMO 2610780427

Կ.ԱՇՐԱՖՅԱՆ